Un român în distribuția unui film despre Angela Merkel

24
2 minute de lectură

Un film despre cancelarul german Angela Merkel este în curs de pregătire, iar din distribuție face parte și actorul român Radu Bânzaru, relatează Mediafax. Acțiunea filmului este plasată în vara anului 2015 și prezintă etapele care au dus la deschiderea granițelor Germaniei unui milion de refugiați sirieni.

Lungmetrajul este bazat pe „Die Getriebenen/ The Driven”, un bestseller al jurnalistului german Robin Alexander, și prezintă momentele care au marcat poate cea mai importantă decizie din viața cancelarului.

Atunci când milioane de persoane care fugeau de războiul civil din Siria au început să invadeze Europa, cancelarul german, celebră pentru abordarea atentă și analitică în ceea ce privește politica, a luat o decizie surprinzătoare, poate unică în ceea ce privește liderii vestici, aceea de a deschide granițele. Deși a fost lăudată pentru latura morală a deciziei luate în vreme de criză, Merkel a fost afectată din punct de vedere politic. Mai mult, decizia ei a dus la întărirea influenței extremei dreapta în Germania.

Filmul va fi regizat de Stephan Wagner și produs de Carte Blanche International și radiodifuzorii publici germani RBB și NDR. Rolul titular din lungmetrajul “Merkel” va fi interpretat de actrița de teatru germană Imogen Kogge. Din distribuția filmului mai fac parte actorii Josef Bierbichler, Timo Dierkes, dar și Radu Bânzaru, în rolul lui Victor Orban, potrivit The Hollywood Reporter.

În vârstă de 51 de ani, Radu Bânzaru a mai jucat în filme precum “The Whistleblower” (2010), de Larysa Kondracki, alături de staruri precum Rachel Weisz, Monica Bellucci și Vanessa Redgrave, “Toni Erdmann” (2016), de Maren Ade, și “Triunghiul morții” (1999), de Sergiu Nicolaescu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele