Un virusolog german crede că fotbalul nu se va relua până anul viitor

56
2 minute de lectură

Virusologul german Jonas Schimdt-Chanasit crede că fotbalul nu se poate relua până în 2021 din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, care a oprit aproape toate competiţiile din Europa. Specialistul german spune că nici varianta de a se juca fără spectatori nu este una bună, transmite Mediafax.

Virusologul Jonas Schmidt-Chanasit, de la Institutul Bernhard-Nocht, din Hamburg, susţine că nu vom mai vedea meciuri de fotbal în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Germanul e convins că evenimentele sportive se vor relua abia în 2021, iar actualele sezoane nu se vor mai încheia. El nu ia în calcul nici varianta ca meciurile să se dispute fără spectatori.

„Nu cred că putem vorbi de meciuri de fotbal jucate în aprilie. Nici măcar cu porţile închise, pentru că există riscul ca oamenii să se strângă în case pentru a le urmări. Sunt convins că meciurile se vor putea relua abia anul următor. Nu este realist să ne gândim că sezonul actual se va putea încheia”, a spus Jonas Schmidt-Chanasit, virusolog, potrivit NDR, citat de Marca.

UEFA a luat o serie de măsuri pentru a încerca să le permită campionatelor din Europa să îşi finalize sezonul în curs. Campionatul European a fost mutat în 2021, iar data limită de încheiere a stagiunii a fost prelungită până la 30 iunie.

Majoritatea campionatelor europene sunt suspendate în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele