Una dintre construcțiile reper ale Bucureştiului, vizată de demolare

147
1 minut de lectură

Proiectul care prevede trecerea Turnului de paraşutism din „Lia Manoliu” la Primăria Capitalei, pentru a fi demolat şi pentru a face loc noii Săli Polivalente, a fost votat, marţi, în şedinţa CGMB, conform Mediafax. Proiectul a fost respins luna trecută de USR.

Pentru a putea construi noua Sală Polivalentă, Primăria Capitalei vrea să demoleze Turnul de paraşutism de lângă Arena Naţională, doar că această construcţie aparţine Ministerului Transporturilor, respectiv Aeroclubului României.

Ca atare, PMB trebuie să facă o solicitare către Guvern, pentru trecerea acestui obiectiv la Municipalitate. Un proiect pentru această solicitare a fost aprobat, marţi, în şedinţa CGMB.
Proiectul a fost votat de toţi consilierii, în afară de cei de la USR, care s-au abţinut.

Luna trecută, Gabriela Firea i-a acuzat pe cei de la USR că blochează investiţiile din Capitală.

„Consilierii USR se lasă greu înduplecaţi să contribuie la edificarea unei Arene atât de necesare în Bucureşti. Doresc ca bucureştenii să ştie cine sunt cei care se opun cu adevărat dezvoltării Capitalei”, a transmis atunci edilul Capitalei.

Turnul de paraşutism de pe bulevardul Basarabia a fost construit în anul 1950 şi este înalt de 86 de metri, cât Palatul Parlamentului ( cu tot cu deal).

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele