Ungaria va avea ieşire la mare prin Italia

573
2 minute de lectură

„Ungaria va crea un port şi o bază logistică în Triest (Trieste) pentru a permite firmelor maghiare care exportă peste mări să-şi livreze produsele mai repede şi fără obstacole,“, transmite Mediafax, preluând zf.ro.

Oraşul italian Triest va deveni rampa de lansare pentru exporturile peste mări ale Ungariei, care va crea acolo un port şi o bază de logistică de 32 de hectare, scrie hvg.hu citând un oficial al ministerului afacerilor externe şi comerţului. Scopul proiectului este de a facilita şi accelera livrarea de produse maghiare pe rute maritime.

„Ungaria va crea un port şi o bază logistică în Triest pentru a permite firmelor maghiare care exportă peste mări să-şi livreze produsele mai repede şi fără obstacole“, a declarat Peter Szijjarto, ministrul ungar al comerţului, la Forumul Logistic V4A. Oficialul a adăugat că acordul de cumpărare pentru teren ar putea fi semnat la începutul lunii iulie. Costul proiectului este estimat la 60-100 de milioane de euro. Planul presupune, de asemenea, dezvoltarea de infrastructură care să permită companiilor din Ungaria un acces mai rapid la punctul de ieşire la mare pe rute rutiere sau feroviare. Accesul ar trebui să se facă în cel mult 24 de ore.

Ungaria este o economie cu surplus comercial, adică una care exportă mai mult decât importă. Surplusul comercial s-a situat la 644 de milioane de euro în luna mai, potrivit datelor insti­tutului naţional de statistică. În luna analizată, importurile au crescut cu 6% în ritm anualizat, la 9 miliarde de euro, în timp ce exporturile s-au majorat cu 5%, la 9,67 miliarde de euro. În aceeaşi perioadă a anului trecut, surplusul comercial a fost cu 54 de milioane de euro mai mare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele