Ungaria vrea să aibă noi conexiuni feroviare cu România și Serbia

45
1 minut de lectură

Ungaria își dorește construirea unei noi linii feroviare de 500 km și de 800 de miliarde de forinți (2,53 miliarde euro) care să lege orașele aflate de-a lungul granițelor sudice și estice ale Ungariei între ele, precum și cu unele aflate în țările vecine, Serbia și România, conform unei propuneri avansate de János Lázár, fostul președinte al cabinetului primului-ministru în guvernarea Fidesz .

Dezvoltarea noii linii feroviare se va desfășura pe o perioadă de 8-10 ani, potrivit unui raport al versiunii on-line a Délmagyarország, un ziar regional care apare în județul Csongrád din sudul Ungariei, aparținând conglomeratului media condus de guvern. Lázár a declarat că a adresat propunerea către primul-ministru Viktor Orbán, care a acceptat-o. Linia feroviară va fi inclusă pe ordinea de zi a unei ședințe comune a cabinetului guvernelor din Serbia și Ungaria în aprilie, a adăugat el.

Noua cale ferată ar urma să meargă de la Pécs (200 km sud-vest de Budapesta) până la Szeged (173 km sud-est) și apoi până la Debrețin (230 km est), conectându-se și cu orașele Subotica, din provincia autonomă Voivodina (Serbia) și Oradea din România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele