Uniunea Europeană ar putea deschide în iunie negocierile de aderare a Macedoniei

1 minut de lectură

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că Bruxellesul intenționează să deschidă negocierile de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Blocul comunitar în luna iunie, relatează Mediafax.

„Obiectivul nostru comun este să aprobăm începerea negocierilor în luna iunie“, a anunțat Mogherini.

Aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană și NATO a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele țării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume. Parlamentul grec a ratificat recent un acord privind schimbarea denumirii Republicii Macedonia în Republica Macedonia de Nord.

La începutul lunii februarie, statele membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO) au semnat un acord cu Macedonia pentru aderarea la NATO, prin care țara balcanică va deveni al 30-lea membru al alianței militare. Fiecare țară membră NATO va trebui să ratifice protocolul de aderare.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele