Universitatea din Suceava pune la dispoziție un cămin studențesc pentru medicii Spitalului Județean

85
3 minute de lectură
Sursa foto: Facebook/ MApN

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pune la dispoziție un cămin studențesc pentru medicii din Spitalul Județean. În cele 111 camere vor fi cazate cadrele medicale care nu sunt confirmate cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, în căminul C2 din campusul universitar vor fi cazate cadrele care asigură în continuare activitatea unității medicale și care nu pot merge acasă, pentru a-și proteja familiile.

Unitatea în care vor fi cazate cadrele medicale dispune de un număr de 111 camere, cu un total de 341 de locuri, grupate în: 8 camere cu câte 3 locuri, cu grup sanitar propriu; 8 camere cu câte 4 locuri, cu grup sanitar propriu; 95 de camere cu câte 3 locuri, cu grup sanitar la câte un modul de 3 camere.

„În acest context, Prefectul Județului Suceava, în urma discuțiilor purtate cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, a convenit ca paza acestui spațiu să fie asigurată de către personal desemnat din cadrul acestei instituții. Personalul din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va distribui și cartelele de acces cadrelor medicale”, au mai spus reprezentanții Prefecturii.

Prefectura Suceava a mai transmis că pentru cele 10 cadre medicale – 6 medici, 3 medici voluntari și 1 medic ce va asigura conducerea interimară a DSP Suceava – care au sosit în cursul zilei de joi din județul Iași au fost puse la dispoziție spații de cazare ale căror costuri vor fi asigurate prin finanțarea Consiliului Județean Suceava.

În Suceava este înregistrat cel mai mare focar de coronavirus din țară și peste 100 de cadre medicale de la spitalul din oraș sunt infectate cu noul coronavirus. Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, a fost demis din funcție, miercuri, de către președintele CJ Suceava, Gheroghe Flutur, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tătaru.

„Managerul Vasile Rîmbu a fost demis, așa am înțeles, nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era și normal să fie așa pentru că datorită unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de COVID19 și acum suntem pe primul loc în România”, a declarat, Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele