Unul dintre atentatorii din Sri Lanka fusese arestat

44
2 minute de lectură

Unul dintre atentatorii sinucigași care au luat parte la atacurile ce au vizat trei biserici și patru hoteluri în timpul celebrării Paștelui catolic, în Sri Lanka, fusese arestat și apoi eliberat, a declarat astăzi un oficial de rang înalt din Guvernul de la Colombo, citat de CNN.

Ilham Ahmed Ibrahim, unul dintre cei doi fii ai unui magnat al mirodeniilor care s-au aruncat în aer în atentatele de duminică, a detonat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa în hotelul Cinnamon Grand din Colombo.

„Atentatorul de la Cinnamon Grand este cel care fusese arestat și eliberat apoi“, a spus sursa citată.

Ilham Ahmed Ibrahim și fratele său Imsath Ahmed Ibrahim au fost identificați ca find doi dintre atentatorii sinucigași ce au participat la atacurile coordonate soldate cu cel puțin 359 de morți în mai multe regiuni din Sri Lanka.

Poliția locală a confirmat faptul că l-a arestat pe tatăl celor doi teroriști, Mohamed Yusuf Ibrahim, un bogat comerciant de mirodenii, sub suspiciunea că și-ar fi ajutat și pregătit fiii să comită atacurile. Împreună cu tatăl fraților teroriști, întreaga familie a acestuia a fost arestată, a anunțat Ruwan Gunasekera, purtătorul de cuvânt al poliției.

Potrivit șefului Guvernului de la Colombo, Ranil Wikremesinghe, atentatorii sinucigași proveneau din clasa bogată și de mijloc și aveau educație superioară, în străinătate, fapt considerat de premier drept „surprinzător“. Wikremesinghe a precizat că mai mulți dintre atacatori erau sub supraveghere înainte de producerea atacului, dar nu au existat „suficiente“ probe pentru a fi arestați.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele