USFK: Coreea de Nord este dotată cu rachete intercontinentale care pot lovi oriunde pe teritoriul SUA

105
1 minut de lectură

Comandamentul forțelor americane din Coreea de Sud (United States Forces Korea, USFK) a comunicat că rachetele intercontinentale Hwasong-15, deținute de regimul de la Phenian, au capacitatea de a lovi ținte aflate oriunde pe teritoriul Statelor Unite, relatează agenția de știri Yonhap, potrivit Mediafax.

Potrivit „2019 Strategic Digest”, o publicație anulară realizată de USFK și Comandamentul Națiunilor Unite, racheta Hwasong-15, testată de Phenian pe data 29 noiembrie 2017, are o rază de acțiune de 8.000 de mile (12.800 de kilometri) astfel că este „capabilă să lovească orice parte din teritoriul continental al SUA”.

Autoritățile militare americane confirmă astfel afirmațiile regimului de la Phenian, care după testul balistic din noiembrie 2017 a indicat că racheta are o rază de acțiune ce acoperă între teritoriul american.

Potrivit publicației, Phenianul mai are în dotare alte două rachete intercontinentale: Hwasong-13, care are o rază de acțiune de 5.500 de kilometri, și racheta Hwasong-14, cu o rază de acțiune de peste 10.000 de kilometri, care poate „ajunge în cea mai mare parte a părții continentale a SUA”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele