USR cere demisia viceprimarului PSD după scandalul din Consiliul General București

70
4 minute de lectură

Senatorul USR Mihai Goțiu solicită primarului general Gabriela Firea și liderului PSD Viorica Dăncilă să îl demită pe Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar PSD, în urma scandalului din ședința CGMB de joi. Totodată, USR solicită primarului general al Capitalei să își ceară scuze, informează Mediafax.

„Astăzi (joi-n.r) colega noastră Ana Ciceala a fost din nou jignită în ședința de Consiliu General. Așteptăm ca primarul Gabriela Firea să se delimiteze de declarațiile viceprrimarului PSD Aurelian Bădulescu și să-și ceară scuze pentru nenumăratele injurii aduse de acesta colegelor noastre din Consiliu. Dacă nu va face acest lucru, înseamnă că Gabriela Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor, violența verbală deocamdată dar care se poate transforma oricând în violență fizică”, potrivit unei postări publicate de USR pe pagina de Facebook, în contextul în care viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a avut o atitudine nepotrivită față de Ana Ciceală, în ședința Consiliului General al Muncipiului București de joi.

Senatorul USR Mihai Goțiu a catalogat comportamentul viceprimarului PSD drept „josnic” și le-a cerut celor două reprezentante PSD să ceară demisia lui Aurelian Bădulescu.

„Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a depășit o nouă limită a nesimțirii: a jignit-o, ieri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, pe colega noastră Ana Ciceală, pe motiv că… e însărcinată. (…) Eu le solicit d-nelor Firea și Dăncilă, cele care pozează în marile ”emancipate” ale politicii autohtone, să-l înlăture pe Bădulescu din funcția de viceprimar și să-l excludă din PSD. Pentru că dacă nu le deranjează aceste afirmații făcute de colegul lor de partid, înseamnă că susțin asemenea comportamente la adresa femeilor care se implică în politică sau în alte domenii”, a scris Mihai Goțiu, vineri, pe Facebook.

Totodată, președintele USR Dan Barna le soliciă primarului Gabriela Firea și președintelui PSD Viorica Dăncilă „să își precizeze public poziția față de agresivitatea colegului lor. Bucureștenii au dreptul să știe dacă acest limbaj insultător, precum cel folosit de viceprimarul Bădulescu, e încurajat de PSD”.

USR a motivat că nu este prima dată când viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu folosește un astfel de vocabular, fiindcă îi tratează pe colegi și consilieri cu apelativele „javre”, „fraieri”, „bulangii” şi „animale”.

„Dl Bădulescu nu e la primul acces de bădărănie. Măsura a fost depășită demult, dar comportamentul lui violent împotriva colegelor noastre din Consiliul general, exersat chiar în fața primăriței Firea, a fost tolerat de PSD. Este greu de înțeles cum primarul capitalei, Gabriela Firea, și președintele PSD, Viorica Dăncilă, acceptă astfel de derapaje”, a argumentat Dan Barna.

„Consilierii USR nu se lasă intimidați de manifestările grobiene ale reprezentanților PSD din Consiliu. Continuăm să apărăm Bucureștiul de incompetența și corupția administrației falimentare conduse de Gabriela Firea”, a mai zis USR.

Reacția vine în contextul în care, joi, viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a avut un comportament agresiv față de consiliera USR Ana Ciceală, spuându-i acesteia că îi este scârbă să o audă vorbind și că ar trebui să tacă, fiindcă este „cu burta la gură”.

„Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Te rog eu frumos, lasă-mă în pace. Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură. Du-te şi pregăteşte-te de naşterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii”, i-a spus, joi, Aurelian Bădulescu, Anei Ciceală, consilierei USR, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele