USR se așteaptă ca și Gabriela Firea să treacă la liberali

118
2 minute de lectură
Sursă: Digi24

Cooptarea primarului din Iași, Mihai Chirică, în PNL și susținerea candidaturii lui la primărie tensionează relațiile dintre liberali și USR, mai ales că Ludovic Orban s-a declarat mâhnit de atitudinea lor.

Deputatul Stelian Ion a declarat, joi, că nu înțelege de ce liderul liberal este supărat.

„Nu USR racolează primari din PSD. Ne așteptăm ca și Gabriela Firea să fie primită în PNL pe ideea că s-a luptat împotriva lui Dragnea”, a afirmat Ion. Acesta a adăugat, în legătură cu criticile și reproșurile făcute de Orban că „noi nu întoarcem privirea în altă parte să nu vedem greșelile, vom critica ceea ce este de criticat”.

Stelian Ion nu s-a oprit aici, a vorbit în termini duri despre decizia președintelui de a semna decretele de numire a procurorilor șefi în condițiile în care doi dintre ei, Gabriela Scutea (ÎCCJ) și Giorgiana Hosu (DIICOT) au primit avize negative de la CSM. Deputatul USR a afirmat că s-a făcut o mare greșeală.

Liderul PNL s-a declarat, joi, „mâhnit” de atitudinea USR, despre care spune că merge „umăr la umăr lângă PSD”.

„Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR știu foarte bine că gândirea pe care o avem este de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, prodemocrație, pro orientare euro-atlantică a României. Nu face bine această atitudine care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”, a spus Orban.

Totuși, tonul lui nu este atât de critic. Potrivit unor surse, la întâlnirea de miercuri seara a liberalilor cu președintele Iohannis, președintele le-ar fi cerut să nu mai atace USR. Nu este prima data când liberalii sunt avertizați. Și în perioada campaniei electorale pentru președinție, Klaus Iohannis le-a pus în vedere că este de preferat un dialog și un parteneriat cu USR.

Ludovic Orban consideră criticile USR  nedrepte în raport cu ceea ce au făcut liberalii și le spune subtil că nu le face bine această atitudine.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele