Atac extremist soldat cu nouă morți în Germania

32
2 minute de lectură

Un agresor suspectat că a ucis cu focuri de armă nouă persoane, în două baruri de narghilele din Germania, avea legături cu grupări de extremă dreaptă, au anunțat joi procurorii, citați de CNN.

Atacul armat a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în mai multe locuri din Hanau, localitate situată la aproximativ 25 de kilometri est de Frankfurt.

Conform autorităților, imediat după comiterea atacului, suspectul în vârstă de 43 de ani a revenit acasa, unde s-a împușcat mortal. În cursul dimineții, cadavrul bărbatului a fost găsit împreună cu trupul neînsuflețit al mamei sale, în vârstă de 72 de ani. În ambele cazuri, decesul a fost provocat prin împușcare, a anunțat ministrul regional de Interne, Peter Beuth.

Numărul total al persoanelor decedate, inclusiv suspectul, se ridică la 11. O altă persoană se află în stare gravă, a precizat Beuth.

Procurorii federali au preluat cazul. Există „indicii cu privire la legături cu grupări de extremă dreaptă“, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii.

„Numărul victimelor împușcate mortal la Heumarkt și Kurt-Schumacher-Platz a crescut la nouă, deci avem în prezent 11 decese“, a explicat sursa citată.

Suspectul a lăsat o scrisoare în care își mărturisește fapta, precum și o filmare. Apartamentul a fost izolat și cercetat de forțele speciale. Potrivit poliției, nu există indicii că alte persoane ar mai fi fost implicate în atac.

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a anulat o vizită la Halle și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

„Gândurile noastre sunt alături de cetățenii din #Hanau, în dimineața aceasta“, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert. „Suntem profund îndurerați pentru familiile afectate care îi plâng pe cei dragi“, a scris în continuare Seibert. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele