Valea Uzului | Kelemen Hunor: România și-a arătat fața adevărată. Nu ne vom opri aici

1796
1 minut de lectură

Incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au reprezentat un act de vandalism și de barbarie, iar UDMR va sesiza forurile internaționale, a declarat, vineri, la RFI, președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Potrivit lui Hunor, UDMR se va adresa instituțiilor internaționale: “Nu ne vom opri aici, nu se poate să rămână această pată pe obrazul societății. Vom face toate demersurile politice legale în justiție, la forurile internaționale, vom arăta toate pozele, toate înregistrările, exact cum s-a întâmplat, ca să vadă lumea cum se comportă o majoritate într-un moment extrem de delicat cu o minoritate. De la Uniunea Europeană, până la toți partenerii României”.

“A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. (..) E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. România, ieri, a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019 “, a mai declarat Kelemen Hunor, la RFI. 

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele