Vânzările Huawei au crescut cu 23%, în pofida restricțiilor impuse de SUA

120
2 minute de lectură

Vânzările Huawei au crescut la peste 58 de miliarde de dolari în primele șase luni ale acestui an, datorită sectorului telefoniei smart, dar și a contractelor pe care continuă să le încheie în perspectiva viitoarelor rețele 5G, în pofida restricțiilor impuse de Statele Unite împotriva gigantului chinez al telecomunicațiilor, relatează CNN.

Compania cu sediul la Shenzen a anunțat că veniturile pentru prima jumătate a anului 2019 au crescut cu 23% comparativ cu primele șase luni ale anului precedent.

Huawei vinde mai multe echipamente de telecomunicații decât orice altă companie din lume și este unul dintre marii competitori ai unor companii precum Samsung sau Apple.

Noul raport vine la două luni după ce Statele Unite au impus noi restricții asupra companiei chineze. La 16 mai, Washingtonul a pus Huawei pe o listă neagră, interzicând companiilor americane să-i vândă software și componente fără o licență.

Președintele Huawei, Liang Hua, a dat asigurări că operațiunile companiei evoluează favorabil, precizând că „produsele de bază nu au fost afectate semnificativ“. Punerea pe lista neagră „a avut un oarecare impact asupra vitezei de dezvoltare a companiei, însă nivelul acestui impact este controlabil“, a spus el.

Compania chineză a devenit elementul central al disputei comerciale dintre Statele Unite și China. Chiar înainte de includerea Huawei pe lista neagră, Statele Unite au condus eforturile de blocare a ambițiilor companiei chineze de a deveni liderul mondial în dezvoltarea viitoarelor rețele 5G.

Washingtonul le-a cerut aliaților săi să restricționeze sau chiar să interzică echipamentele Huawei din rețelele 5G, sub pretextul că Beijingul ar putea utiliza echipamentele companiei pentru acțiuni de spionaj. Huawei a negat ferm și în repetate rânduri că produsele sale pot constitui un risc de securitate pentru alte țări.

În pofida cifrelor favorabile, restricțiile impuse de Statele Unite au dus la incertitudini între Huawei și anumiți parteneri-cheie, între care Google și operatorii de telefonie mobilă.

Telefoanele Huawei rulează sistemul de operare Google Android și au preinstalate mai multe programe foarte populare, precum Google Maps și Gmail. Fără acces la serviciile Google, dispozitivele Huawei devin mult mai puțin atractive pentru utilizatorii din afara Chinei.

Actualele modele Huawei, cum este vârful de gamă Mate 20 X, încă pot utiliza sistemul de operare Android și serviciile Google, însă, potrivit lui Liang, „depinde de Statele Unite“ dacă Huawei va putea să continue să utilizeze programele Google pe viitoarele dispozitive.

Huawei a pus la punct propriul sistem de operare, însă compania a reiterat faptul că ar prefera să utilizeze serviciile și programele Google, dacă va fi posibil.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele