Vânzările Tesla au scăzut dramatic

54
1 minut de lectură

Fabricantul de autoturisme electrice Tesla a raportat ieri o scădere majoră a vânzărilor în ultimul trimestru, precizând că se așteaptă totuși să-și atingă planul de vânzări stabilit pentru anul în curs.

Aproximativ 63.000 de vehicule au fost livrate în primele trei luni ale lui 2019, în scădere cu 31% comparativ cu trimestrul precedent, relatează CNN. Vânzările includ 50.900 de bucăți Model 3, cel mai bine vândut autoturism al companiei, precum și 12.100 de Model S și Model X.

Scăderea vânzărilor este cea mai mare din istoria companiei, care trebuie să-și mențină vânzările la un anumit nivel pentru a-și plăti datoriile considerabile.

Tesla consideră o vânzare încheiată în momentul livrării vehiculului, nu în momentul plasării comenzii, deoarece clienții achită costul total atunci când primesc autoturismul. Așadar, noile cifre nu reflectă neapărat cererea.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele