Venezuela va trimite ajutoare umanitare în Columbia

35
1 minut de lectură

Ministrul venezuelean al Comunicațiilor, Jorge Rodriguez, a declarat luni că Guvernul de la Caracas va trimite alimente în Columbia, pentru a fi oferite copiilor care trăiesc în sărăcie în această țară, cu toate că Venezuela se confruntă cu o criză umanitară majoră.

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune, Rodriguez a anunțat că peste 20.000 de pachete cu alimente vor fi trimise în orașul columbian Cucuta, aflat în apropierea graniței dintre cele două țări, iar CNN notează că decizia luată de autoritățile venezuelene pare a fi un răspuns la intenția comunității internaționale de a trimite ajutoare pentru cetățenii din Venezuela, ajutoare respinse în repetate rânduri de către Administrația Nicolas Maduro, informează Mediafax.

Orașul columbian Cucuta găzduiește un număr mare de cetățeni care au plecat din Venezuela din cauza crizei politice și economice din această țară, iar mulți dintre copiii nevoiași care trăiesc în acest oraș sunt originari din Venezuela.

Liderul opoziției, Juan Guaido, a făcut la începutul acestei luni apel la comunitatea internațională să trimită ajutoare umanitare, în special alimente, în această țară. Statele Unite au trimis deja, sâmbătă, alimente și produse de igienă, însă acestea sunt depozitate momentan în Cucuta, întrucât Guvernul de la Caracas continuă să nu fie de acord cu primirea acestora.

Potrivit unui studiu publicat de o universitate care monitorizează situația din Venezuela, aproximativ 90% dintre cetățenii acestei țări trăiesc în sărăcie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele