Verhofstadt: Marea Britanie exclude posibilitatea deportării cetățenilor UE, după Brexit

47
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Guvernul britanic a dat asigurări că cetățenii Uniunii Europene care trăiesc în Marea Britanie nu vor fi deportați, daca nu aplică la timp pentru permisul de ședere, a spus coordonatorul pentru Brexit din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, citat de The Guardian.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Verhofstadt s-a întâlnit, joi seara, cu secretarul pentru Brexit, Steve Barclay, exprimându-și o serie de îngrijorări cu privire la statutul cetățenilor europeni din Marea Britanie, după ieșirea Regatului Unit din spațiul comunitar.

Oficialul european a explicat că i s-au dat asigurări că cetățenii europeani nu vor fi deportați în mod automat, după perioada de grație, dacă nu aplică pentru permisul de ședere. „Am vrut să mă asigur că nu vor fi în mod automat deportări ale persoanelor care au depășit perioada de grație, mai ales că poate fi vorba de persoane foarte vulnerabile“, a spus el.

„Ideea ar fi ca și acești oameni, după perioada de grație, să poată aplica, precizând ce i-a împiedicat să urmeze procedura normală“, a adăugat Verhofstadt.

Procesul pentru cetățenii UE de aplicare pentru permisul de ședere a fost deschis în martie 2019 și se va închide la 30 iunie 2021.

„Sistemul privind permisele de ședere a avut un succes enorm, iar 2,5 milioane de persoane au obținut deja statutul care le garantează dreptul la ședere, muncă, educație și accesul la beneficii precum asistență medicală“, a comentat Barclay, la finalul întâlnirii cu Verhofstadt, întâlnire pe care surse europene au descris-o drept „constructivă“. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele