Vești bune: creștere cu 5,5% în ianuarie a comenzilor pentru industria germană

15
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Comenzile pentru industria germană au crescut cu 5,5% în luna ianuarie în comparaţie cu luna precedentă, a anunţat vineri biroul federal de statistică. Creşterea de 5,5% în ritm lunar este cea mai mare din ultimii cinci ani şi jumătate (iulie 2014). Analiştii estimau o majorare a contractelor ‘Made in Germany’ de 1,4%, transmite Mediafax.

„Creşterea solidă este o veste bună pentru economia germană. Probabil a existat un efect de recuperare ca urmare a sărbătorilor din finalul anului”, a comentat Jens-Oliver Niklasch, economist la banca LBBW.

Datele nu clarifică totuşi impactul epidemiei de coronavirus asupra industriei germane, principalul motor de creştere economică.

„La acest moment, cifrele din perioada pre-corona ar trebui să lase reci pieţele financiare”, a adăugat Niklasch.

China este cel mai mare partener comercial al Germaniei, iar producătorii germani depind de asemenea de cererea şi lanţurile de aprovizionare din China.

Miniştrii economiei şi finanţelor din cea mai mare economie europeană au declarat în această săptămână că guvernul federal este pregătit să acţioneze pentru a atenua impactul economic al epidemiei.

Bursele europene au început ultima zi din săptămână în scădere, urmând cursul negativ setat de pieţele asiatice. La Bucureşti, indicele BET al bursei locale scădea la o oră de la deschiderea tranzacţionării cu 1,3%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele