VIDEO 500 de milioane de animale au murit în incendiile din Australia

128
3 minute de lectură
Foto: Pixabay

500 de milioane de animale au murit în incendiile devastatoare din Australia, anunță presa locală. Specialiștii de la Universitatea Sydney spun că este posibil ca specii întregi de plante și de animale să fi fost distruse în totalitate de foc.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Imagini cu animalele care fug înspăimântate de flăcări au fost surprinse de oameni.

Guvernul a anunțat o convocare fără precedent a rezerviștilor din cadrul armatei pentru a sprijini pompierii, precum și alte resurse, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre și ajutor umanitar, potrivit Mediafax.

„Situaţia începe să se deterioreze rapid în sudul NSW. Căldura și vântul se dezvoltă, ceea ce crește activitatea de incendiu”, a transmis Biroul de Meteorologie pe Twitter.

Sâmbătă s-au înregistrat peste 130 de incendii în New South Wales, multe scăpate de sub control, iar în Victoria au existat recomandări de evacuare pentru șase incendii, mesaje de avertizare pentru alte 11 focare și alte zeci care încă ard.

„Există o serie de incendii mari și periculoase care ard în NSW, care reprezintă o amenințare serioasă pentru viața oamenilor”, a comunicat Serviciul de Pompieri Rurali din cadrul New South Wales.

În Victoria, autoritățile au îndemnat oamenii să evacueze zonele în care a fost declarată stare de dezastru și zeci de mii de persoane din 100.000 estimate au plecat pentru siguranță.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele