VIDEO Lovitură grea pentru Boris Johnson. Steve Bannon povestește cum l-a ajutat

160
2 minute de lectură

Negarea de către Boris Johnson a oricărei asocieri cu influentul Steve Bannon, fost consilier al președintelui Donald Trump și o voce majoră a extremei-drepte, este pusă într-o lumină nouă de dezvăluirile făcute de publicația britanică The Guardian.

Ziarul publică pe site-ul său o înregistrare video în care Bannon, citind prima pagină a unui alt ziar, povestește cum l-a ajutat pe Boris Johnson cu primul său discurs după demisia din funcția de ministru de Externe al Marii Britanii.

Filmarea datează din 16 iulie 2018 și a fost făcută într-o cameră de hotel din Londra.

Noile dezvăluiri apar într-un context marcat de tentativa lui Boris Johnson de a-și adjudeca poziția de premier al Regatului Unit, după ce Theresa May și-a anunțat plecarea.

Dezvăluirile se adaugă unei alte controverse izbucnite zilele trecute.

Astfel, Johnson, promotor al ieşirii Marii Britanii din UE și considerat favorit să devină prim-ministru, este vizat de o serie de întrebări după ce presa a relatat că poliţia a fost chemată la reşedinţa sa din cauza unei dispute aprige cu partenera, situaţia riscând să îi afecteze ambiţiile politice.

Cotidianul The Guardian, citat de Mediafax, a dezvăluit că poliţia a fost chemată la reşedinţa lui Boris Johnson şi a prietenei sale, Carrie Symonds, după ce un vecin a auzit o dispută vehementă.

„Persoana care a sunat era preocupată de situaţia vecinei. Agenţii au discutat cu toţi locatarii apartamentului, care erau în siguranţă şi în stare bună”, a transmis Poliţia, potrivit Reuters.

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele