[VIDEO] Momentul când aeronava ucraineană este lovită de o rachetă

Oficiali americani susțin că avionul ar fi fost lovit cu două rachete sol-aer

250
2 minute de lectură
Sursa: captură video

Mai mulți oficiali americani, premierul canadian, Justin Trudeau, și omologul său britanic, Boris Johnson, au declarat că toate informațiile existente ar indica faptul că aeronava ucraineană Boeing 737-800 prăbușită miercuri, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Teheran, a fost doborâtă de o rachetă iraniană, informează CNN. O filmare realizată de un cameraman amator și a cărei autenticitate a fost confirmată de New York Times surprinde momentul când aeronava este lovită de rachetă.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Potrivit unui oficial american bine informat, citat de CNN, aeronava ar fi fost doborâtă cu două rachete sol-aer (SA-15) de fabricație rusă. Serviciile americane au observat semnalele radar iraniene țintind aeronava înainte ca aceasta să fie lovită.

„Există numeroase informații că zborul a fost doborât de o rachetă iraniană sol-aer. Este posibil ca incidentul să fie rezultatul unei acțiuni neintenționate. Colaborăm îndeaproape cu Canada și partenerii noștri internaționali și este acum necesară o investigație completă și transparentă“, a declarat Boris Johnson, prin intermediul unui comunicat.

„Transmitem condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în prăbușirea aeronavei. O investigație amănunțită a fost lansată“, a spus ambasadorul iranian la ONU, Majid Takht Ravanchi.

Incidentul s-a soldat cu moartea celor 176 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord, majoritatea canadieni și iranieni. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele