VIDEO Un avion Tarom a adus încă 200.000 de măști FFP2 în România

77
2 minute de lectură
Sursa foto: Facebook/ Tarom

Alte 200.000 de măști FFP2 au ajuns în România cu o cursă Tarom. Măștile au fost cumpărate din China de către Unifarm SA și vor fi distribuite spitalelor care gestionează cazurile confirmate cu noul coronavirus.

Aeronava Tarom a aterizat vineri seară pe aeroportul Otopeni și a făcut cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul coronavirus.

„Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului. După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid-19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA.

Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru zborurile de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele