Viorica Dăncilă anunță că PSD nu va vota „guvernul lui Iohannis“

24
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că social democrații nu vor vota în plenul Parlamentului Guvernul pe care-l va propune liberalul Ludovic Orban, desemnat de președintele Klaus Iohannis premier.

„După toate aceste zile de așteptare vedem un singur lucru din partea președintelui, că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali oameni care au anunțat măsurile de austeritate. În rest, nicio echipă guvernamentală, niciun plan și aparent nicio majoritate. Pentru că cei care au dat jos guvernul nu se pot pune de acord și să formeze un nou guvern. Acești oameni nu au pus nimic în loc, nu au nicio viziune. Partidele care au votat moțiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noul executiv, iar dacă nu își asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români. PSD nu va vota guvernul lui Iohannis“, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul în funcție a precizat că PSD nu poate da un vot de încredere „unor asemenea oameni, care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani“.

„Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea în sărăcie a românilor de către niște oportuniști“, a conchis Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută marți la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele