Dăncilă, despre prezidențiale: „Dacă partidul îmi cere să candidez, nu voi da înapoi”

182
2 minute de lectură

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat, transmite Mediafax.

„Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru și președinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. (…) Dacă nu există o altă opțiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat”, a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

Președintele PSD a spus că prezidențiabilul din partea social democraților trebuie să maximizeze șansele partidului, anunțând că vrea să facă un nou sondaj până la anunțul oficial.

„Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansele Partidului Social Democrat (…) Am vorbit în partid, am introdus în sondaje pe toți cei care și-au exprimat această opțiune, de a fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. Tot în sondaje am introdus și un alt candidat, nu am dat nume, să vedem dacă există această opinie, că ar trebui să avem un candidat din exterior, am introdus și candidatul ALDE, pe Călin Popescu Tăriceanu. Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj, până când vom anunța candidatul, astfel încât primii doi trei … să vedem cum stau în sondaje”, a completat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele