Viorica Dăncilă, ironizată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a ironizat-o pe premierul Viorica Dăncilă în privința greșelilor de exprimare, la o reuniune pe tema educației, la care erau prezenți împreună.

76
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a ironizat-o pe premierul Viorica Dăncilă în privința greșelilor de exprimare, la o reuniune pe tema educației, la care erau prezenți împreună. Analfabetismul funcţional, a cărui rată este de 42% în România, “se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti”, a spus șeful statului, care a continuat discursul la un moment dat cu o indicare explicită a prim-ministrului.  “Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020 sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii timpurii a şcolii, cu o cifră de peste 18%”.

Iohannis, fost profesor de fizică, a arătat la evenimentul dedicat educației, că sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe al copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii, aceasta fiind o lecţie care se aplică şi României. Potrivit unui studiu din 2016, România figura cu o rată de analfabetism funcţional de 42%, care “se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti”, potrivit președintelui.

“Raportul menţionează o distincţie importantă: cea între şcolarizare şi învăţare efectivă. Sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe al copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii. Aceasta este o lecţie care se aplică şi României, în condiţiile în care un studiu din 2016 ne avertiza că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42%, care se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti. Echitatea trebuie să devină o prioritate reală pentru sistemul educaţional. Nu este suficient să asigurăm accesul la educaţie, trebuie să garantăm accesul la o educaţie de calitate, una care chiar aduce valoare adăugată”, a afirmat Iohannis.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele