Virgil Popescu: Am putea discuta de scoaterea gazului din Marea Neagră în 2022

36
2 minute de lectură

Ministrul Economiei, Energiei, Turismului și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că România ar putea să extragă gaze din Marea Neagră în 2022, dacă legea va fi aprobată în următoarea sesiune parlamentară care va începe în februarie.

„Eu știu că începe sesiunea parlamentară la 1 februarie, suntem într-o vacanță parlamentară, avem o sesiune extraordinară acuma. Deci practic o dată cu începerea sesiunii parlamentare noi putem discuta cu colegii din Parlament de la celelalte grupuri politice, referitor la acest aspect. Dacă în această sesiune parlamentară legea va fi aprobată, am putea discuta de scoaterea gazului din Marea Neagră în 2022. Teoretic asta ar fi dacă reușim să finalizăm în această sesiune parlamentară care începe în februarie și ține până în iunie”, a precizat ministrul la HotNews.

Gazele extrase ar putea fi utilizate pentru extinderea distribuției de gaze pentru încălzirea populației, aflate în prezent la un nivel de 36%.

„Avem nevoie de gaz pentru a construi noi centrale, apoi avem distribuția de gaz pentru încălzirea populației, avem un procent de 36% în România al penetrării distribuției la populație față de 90-95% cât are Ungaria și care nu este producătoare de gaz. Deci avem foarte mult creșterea distribuției de gaze naturale. Ministrul Boloș a spus că va negocia o linie de finanțare de vreo 800 de milioane de euro pentru distribuția de gaze în următorul exercițiu financiar”, a adăugat Virgil Popescu.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele