Virgil Popescu: România va deveni un exportator net de energie

62
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, luni, că prin planurile și măsurile pe care le-a gândit Ministerul, România va deveni în curând un exportator de energie, relatează Mediafax.

„Au fost nişte efecte trazitorii ale OUG 114, care s-ar mai putea resimţi şi pe această perioadă de tranziţie, de ridicare a restrictiţiei până la liberalizare şi cred că totuşi România, prin planurile pe care le-am pus, le vom pune în aplicare la ministerul Economiei şi Energiei, de construcţia unor noi capacităţi de producere a energiei electrice, va deveni cât de curând un exporator de energie“, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat ce măsuri are în vedere Ministerul Economiei pentru a înlocui investitorii care au plecat în ultima perioada din România, Virgil Popescu a răspuns: „Cred că fiecare companie are motivele ei pentru care a plecat din România. Ori că forţa de muncă a crescut salariul minim şi erau obişnuiţi cu salariul minim. Eu cred că dacă ăsta este unul din motive, atunci va trebui să găsim investitori care fac o valoare adăugată mai mare, producţie cu valoare adăugată mai mare, care să permită şi acordarea unor salarii mai mari românilor pentru că, de ce să nu recunoaştem, românii au nevoie de salarii mai mari. Să ştiţi că în toate discuţiile cu investitorii, am văzut o reacţie pozitivă vizavi de România după schimbarea Guvernului şi sunt foarte optimist în privinţa noilor investiţii în România“. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele