Vizita Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, speculată de presa maghiară

84
1 minut de lectură

Jurnalistul publicației The National Catholic Reporter, J. MCElwee, a  dedicat un articol exhaustiv vizitei Papei Francisc în România. Potrivit publicației, suveranul pontif se află în pelerinaj, România fiind al treilea stat ortodox pe care acesta îl va vizita, după Bulgaria și Macedonia, în decurs de o lună.

Jurnalistul schimbă optica vizitei și pune accentul pe minoritatea religioasă a greco-catolicilor, persecutată în perioada comunistă din România. El accentuează faptul că Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie la Mânăstirea Franciscană din Șumuleu- Ciuc, un oraș al minorității maghiare, unde vor asista la slujbă peste 25.000 de creștini catolici din Ungaria și din comunitățile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina.

Deși nu face o trimitere direct la implicațiile politice asupra conflictului din trecut, între români și maghiari, publicația online Hungarian Free Press a atras atenția că aceste evenimente religioase sunt adesea exploatate din punct de vedere politic în Ungaria, pentru răspândirea mesajelor ultra-naționaliste.

Papa Francis este al doilea suveran pontif care vizitează România în ultimii 30 de ani, dupa vizita Papei Ioan Paul al 2-lea în 1999.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele