Volodimir Zelenski anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia

39
2 minute de lectură

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat vineri că țara sa pregătește un nou schimb de prizonieri cu Rusia, asemănător celui de pe 7 septembrie, informează agenția rusă de presă TASS, citată de Mediafax.

„Pregătim acum alte liste și ne așteptăm la un nou schimb. Vom discuta despre acest lucru la Minsk și în formatul Normandia”, a spus el. La discuțiile în formatul Normandia participă liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei.

Zelenski a adăugat că discuțiile în formatul Normandia ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie. „Sunt sigur că discuțiile vor avea loc. Această situație nu mai poate continua”, a spus liderul de la Kiev.

Pe 7 septembrie Ucraina și Rusia au făcut un schimb de câte 35 de prizonieri fiecare, decizie pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a caracterizat-o ca fiind un pas înspre îmbunătățirea relațiilor dintre cele două state.

Administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014.

Conflictul dintre Armata ucraineană și forțele susținute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 și până în prezent. Cu toate că un armistițiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele