Von der Leyen: Uniunea Europeană va fi mai puternică după pandemie

36
1 minut de lectură

Uniunea Europeană va ieşi „mai puternică“ din actuala criză a pandemiei de coronavirus, a afirmat, vineri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind că ţările europene au început să dea dovadă de solidaritate, relatează Mediafax.

Europa va ieşi „mai puternică“ din criza asociată coronavirusului, în pofida dubiilor privind solidaritatea la nivelul statelor membre, a declarat Ursula von der Leyen, citată de cotidianul Le Figaro.

„Pericolul este mare, dar un alt mare franez, Jean Monnet, a spus că Europa se căleşte în crize. Îmi place această sintagmă, cred că este adevărată“, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu acordat postului francez Europe 1.

Ursula von der Leyen a precizat că înţelege semnalul de alarmă lansat de predecesorul său Jacques Delors, care a spus că lipsa de solidaritate între europeni generează un „pericol mortal“ pentru Uniunea Europeană. „Dar moartea Europei a fost prezisă de multe ori. Iar în prezent suntem încă aici, am ieşit cu bine din crize“, a subliniat ea.

Preşedintele Comisiei Europene a admis că la începutul crizei medicale „unele ţări s-au gândit doar la propriile probleme“. „Am avut mult de lucru la mentalităţi, iar acum aceste probleme au dispărut şi observăm semne de solidaritate“, a subliniat Ursula von der Leyen. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele