Walmart dă în judecată Tesla, din cauza unor panouri solare

42
1 minut de lectură

Walmart a decis să acționeze în justiție compania Tesla pentru încălcarea contractului, după ce panourile solare instalate pe acoperișurile unor magazine din statul New York au declanșat incendii, relatează CNN.

În ultimii ani, Walmart a instalat panouri solare de la Tesla Energy Operations în peste 240 de magazine din Statele Unite. În virtutea acordului dintre cele două companii, Tesla poate instala panouri solare pe acoperișurile magazinelor, în schimbul unor costuri reduse la energia electrică, Tesla fiind în continuare proprietarul panourilor cărora le asigură întreținerea.

Walmart menționează incendii declanșate la șapte magazine, susținând că acestea au fost provocate de panourile solare și au produs pagube de milioane de dolari.

„În mod evident, panourile solare bine proiectate, instalate, inspectate și întreținute nu iau foc spontan. Iar declanșarea unor incendii multiple din cauza sistemelor solare este un semn clar al neglijenței din partea Tesla“, se arată în plângerea Walmart.

Compania intenționează să recupereze costurile provocate de incendii, să oblige Tesla să înlăture sistemele și să obțină compensații suplimentare pentru daune nespecificate.

Procesul vine în momentul în care producătorul de autoturisme electrice încearcă să-și relanseze divizia de energie solară, în contextul pieței extrem de competitive. În mai, compania a redus costurile panourilor solare mult sub media din Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele