Weber : Bulgaria, membră a spațiului Schengen din 2019

67
1 minut de lectură

Manfred Weber, liderul grupului PPE, susține intrarea Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și în zona euro, conform informațiilor furnizate de presa bulgară. Manfred Weber a făcut această declarație într-o întrevedere recentă cu Ţvetan Ţvetanov, șeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.

Aderarea Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, situaţia politică în Europa şi campania pentru zona euro au fost temele centrale ale discuțiilor de la Bruxelles. Bulgaria poate deveni membră Schengen după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, și-a reconsiderat poziția.

Controalele pentru cetățenii bulgari în aeroporturi urmează să fie eliminate peste sașe luni, în timp ce controalele la frontierele maritime și terestre urmează să fie menținute, relatează surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf.

În schimb, intrarea României în spațiul Schengen este întârziată din cauza corupției. Manfred Weber este unul dintre cei mai mari critici ai guvernului român și ai modificărilor pe care acesta le-a adus legilor justiției în ultimul an.

“Acesta este un guvern care folosește în mod greșit majoritatea pentru a proteja liderul deja condamnat al partidului socialist. Și din nou, sper că toți sunt pregătiți să lupte împotriva corupției în toate aspectele ei și nu doar într-un caz specific “, a declarat Weber după protestele din 10 august.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele