Yahoo a încheiat o înțelegere de 117,5 milioane de dolari într-un caz de furt de date

59
1 minut de lectură

Yahoo a încheiat o înțelegere de 117,5 milioane de dolari într-un caz de furt de date care privește 194 de milioane de persoane și care implică, între alții, doi agenți secreți ruși.

Înțelegerea a fost încheiată în contextul unei acțiuni legale colective. Compania Yahoo, acum parte a Verizon Communications Inc, din New York, a fost acuzată că a întârziat să declare trei cazuri de furturi de date care au afectat 3 miliarde de conturi, în intervalul 2013 – 2016, informează Mediafax.

Noua înțelegere include o sumă minimă de 55 de milioane de dolari pentru cei păgubiți și pentru acoperirea pierderilor, încă 24 de milioane de dolari pentru doi ani de monitorizare a creditelor, până la 30 de milioane de dolari în taxe legale și o sumă care ajunge la 8,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.

Înțelegerea se referă la 194 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii și Israel, cu aproximativ 896 de milioane de conturi online.

John Yanchunis, unul dintre avocații care îi reprezintă pe reclamanți, a afirmat că aceasta este „cea mai mare sumă obținută vreodată pentru un caz de furt de date“.

La rândul său, compania Verizon a anunțat că va cheltui 306 milioane de dolari în perioada 2019 – 2022 pentru siguranța datelor, o sumă de cinci ori mai mare decât cea investită de Yahoo în intervalul 2013 – 2016.

Doi agenți secreți ruși și doi hackeri au fost acuzați de procurorii americani pentru unul dintre atacurile asupra conturilor utilizatorilor Yahoo, în 2017. Unul dintre cei doi hackeri a pledat vinovat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele