YouTube interzice comentariile pe toate clipurile cu minori

14
1 minut de lectură

YouTube a anunțat că va închide secțiunile de comantarii la toate clipurile ce includ minori sub vârsta de 18 ani, în încercarea de „a proteja mai bine copiii și familiile acestora“, informează BBC.

Decizia a fost anunțată după ce mai multe branduri și-au întrerupt reclamele pe YouTube, după ce a ieșit la iveală faptul că numeroși pedofili lasă în mod curent comentarii deplasate în postări de clipuri ce înfățișează copii.

Inițial, YouTube a dezactivat comentariile în postările ce includeau comentarii obscene. Însă, în virtutea noii decizii, întreaga secțiune de comentarii va fi blocată pe toate clipurile cu minori.

Schimbarea se va implementa pe parcursul lunilor următoare.

În 2017, BBC atrăgea atenția că numeroși pedofili lasă astfel de comentarii explicite și, pe lângă aceste comentarii, aceștia foloseau secțiunea de comentarii pentru a le semnala altor pedofili conținut pe care ei îl consideră de interes.

La acea vreme, YouTube anunța că „lucrează intens“ pentru a rezolva această situație. Cu toate acestea, luna trecută, companii precum AT&T, Nestle și Hasbro și-au suspendat reclamele, după ce au fost descoperite noi comentarii lăsate de pedofili.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele