Zelenski, favorit în alegerile prezidențiale din Ucraina

70
1 minut de lectură

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina se desfăşoară astăzi, cei doi contracandidaţi care se confruntă fiind actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski (foto).

Secțiile de votare sunt deschise în intervalul 8:00 – 20:00 în Ucraina și în străinătate, informează Mediafax.

Au fost formate în total 199 de circumscripții electorale teritoriale și una în afara ţării, precum și aproximativ 30.000 de comisii electorale locale. 101 secții de votare vor funcționa în străinătate.

Totodată, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, alegerile prezidențiale nu vor fi organizate și desfășurate pe teritoriul Crimeei, în 12 din cele 21 de circumscripții electorale din regiunea Donetsk şi nici în 6 din 11 districte electorale din regiunea Luhansk.

Numărul estimat de alegători este de peste 29 de milioane de cetățeni.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are experiență politică și a devenit celebru datorită serialului de comedie „Slujitorul Poporului“, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales președinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experiență politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

Poroșenko a fost ales președinte al Ucrainei la 25 mai 2014, obținând 54% din totalul voturilor în primul tur al scrutinului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele