Zelenski: Rusia și Ucraina au în comun doar granița

43
1 minut de lectură

Noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că singurul lucru pe care țara sa și Rusia îl au în comun, după anexarea Crimeei și agresiunile din Donbass, este granița.

„Realitatea este că, astăzi, după anexarea Crimeei și agresiunea din Donbas, singurul lucru pe care îl mai avem în comun este granița. Aproximativ 2.295 de kilometri în comun. Rusia ar trebui să înapoieze controlul fiecărui milimetru Ucrainei. Doar atunci vom putea continua să căutăm ce avem în comun“, a spus Zelenski într-o postare pe Facebook.

Președintele a adăugat că interdicțiile privind exporturile de produse petroliere, simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru oamenii din teritoriile ocupate și ținerea unor ucraineni în captivitate nu vor reuși să apropie cele două țări. „Astfel de relații nu pot fi numite frățești“, a spus el, citat de Mediafax.

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele