Zelensky, mulțumit de sancțiunile împotriva Rusiei. Ucraina își menține drumul spre UE și NATO.

122
2 minute de lectură

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a spulberat vineri, într-o întâlnire cu miniștrii de externe din Suedia și Polonia, ipoteza că ar fi câștigat alegerile cu susținerea Moscovei. El a mulțumit celor doi ambasadori pentru sprijinul acordat Ucrainei, pentru apărarea suveranității și integrității țării și a adăugat că speră că statele membre Uniunii Europene își vor menține sancțiunile împotriva Rusiei până când Moscova va returna teritoriile ocupate.

“Vă mulţumesc pentru susţinerea politicii de sancţiuni împotriva Rusiei şi sper ca ea să continue până când teritoriile ucrainene vor fi integral returnate Kievului” a declarat Zelenski, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul președinției de la Kiev.

Zelensky a fost considerat de presa americană ca fiind ”periculos de pro-rus”, cum titra The Foreign Policy. O altă ștampilă aplicată surprinzătoarei victorii a lui Zelensky a fost aceea de populist, de alegerea căruia urmând să beneficieze Rusia. Declarația de vineri este practic prima care lămurește poziția față de Rusia a noului președinte al Ucrainei.

De asemenea, si-a exprimat muțumirile și pentru ajutorul privind problema prizonierilor ucrainieni deținuti de statul rus și de separatiștii din regiunea ucraineană Donbas.

Statele occidentale au impus sancțiuni asupra Rusiei în urma anexării peninsulei Crimeea și împotriva rebelilor separatiști din zona estică a Ucrainei.

În plus Zelensky a menționat că “al doilea front pentru Ucraina” va fi lupta împotriva corupției, a stagnării economice și a sărăciei.

Volodimir Zelenski a promis că va continua sa lupte pentru integrarea Ucrainei în UE și NATO.

De cealaltă parte, cei doi miniștrii de externe au reafirmat că vor continua sprijinul acordat până în prezent și vor susține Ucraina în ceea ce priveste aderarea la UE.

Cu ocazia celebrării celei de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic al UE din acest an, Zelenski a adăugat ca este extrem de important ca statul său să își mentină realizările pozitive și să accelereze punerea în aplicare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele