Accelerator de start-up-uri românești în parteneriat european

141
2 minute de lectură

În urma unei selecții naționale, Techcelerator a fost ales să colaboreze în România cu EIT Digital – principala organizație europeană responsabilă de transformarea digitală a Europei. În această calitate, Techcelerator va avea responsabilitatea de a identifica și selecta start-up-uri românești cu potențial de creștere ridicat (scale-ups).

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Techcelerator va monitoriza în mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro, de preferință 3-5 milioane de euro, care au în portofoliu servicii sau produse inovatoare din următoarele zone:

  • Infrastructura digitală: Securitate cibernetică, big data pentru industriile producătoare, optimizarea rețelelor, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Industria digitală: producție cu componente smart, logistică, retail, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Wellbeing cu ajutorul soluțiilor digitale pentru recuperare, sănătate ocupațională, deficiențe fizice sau  mintale
  • Orașe digitale: mobilitate, îmbunătățirea ecosistemelor aferente acestora (city resilience), informații despre zonele urbane, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Segment financiar digital: securitate cibernetică, big data pentru acest sector, viitorul sectorului bancar cu amănuntul, segmente de clienți.

EIT Digital este o organizație europeană de inovare digitală și educație antreprenorială al cărei principal obiectiv este transformarea digitală a Europei. EIT Digital generează inovații digitale revoluționare pe piață și sporește talentul antreprenorial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Europa. Acest lucru este realizat prin mobilizarea unui ecosistem paneuropean format din peste 200 de corporații europene de vârf, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele