ALDE și Tăriceanu, atacați pe două fronturi de un candidat PSD pentru prezidențiale

69
4 minute de lectură

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, că ALDE ar fi putut găsi soluții mai potrivite pentru propunerea de Avocat al Poporului, însă nu există motive pentru ca PSD să respingă candidatura lui Renate Weber pentru această funcție.

„În ceea ce priveşte pe Renate Weber, bănuiesc că ALDE ar fi putut găsi şi soluţii mai potrivite, dar nu comentez, este vorba de o alianţă şi nu există motive pentru a respinge candidatura doamnei Renate Weber cu riscul de a periclita alianţa cu un partid loial şi bun partener în această perioadă din motive sau din raţiuni personale”, a declarat Șerban Nicolae, citat de Mediafax.

El a afirmat că Renate Weber are o prestație remarcabilă și respectabilă.

„Nu sunt foarte convins că trecutul domniei sale de preşedinte al Fundaţiei pentru o societate deschisă, Fundaţia Soros, este cel mai bun argument. Prestaţia din ultimii ani este una respectabilă şi remarcabilă în ultimii ani în domeniul apărării drepturilor omului şi în domeniul combaterii abuzurilor petrecute în era Băsescu- Macovei-Portocală-Kovesi …dar aş fi vreut să fiu convins că e unul care nu a avut rateuri în activitatea publică şi că e o persoană care şi-a păstrat o anumită linie în ceea ce priveşte valorile şi principiile. Doamna Renate Weber a fost consiliera personală a dlui Băsescu. La acel moment a susţinut cu mare entuyiasm toate modificările făcute de Macovei în spriritul stalinist cel mai pur prin care procurorii erau subordonaţi ministrului Justitţiei, în general toată Justiţia era subordonată serviciilor de informaţii şi controlul asupra instrumentelor de Justiţie penală era transferat către zona ocultă, către zona care este absolut închisă opiniei publice şi cercetării transparente a societăţii”, a adăugat Nicolae.

“Nici nu ai un termen de comparație, dacă domnul Isărescu a fost guvernatorul BNR în ultimii 30 de ani nu avem cu ce compara”

Tot miercuri, Șerban Nicolae a mai declarat că niciun senator PSD nu și-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcția de guvernator BNR. Cu privire la anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu de susținere a lui Isărescu, senatorul a spus că acesta nu face parte din PSD.

„Niciun senator nu a exprimat o asemenea susținere. De altfel, erau circulate mai multe informații, nu erau foarte corecte, cum că domnul Mugur Isărescu ar fi propunerea altor grupuri parlamentare sau ar avea susținerea acestora. Niciun senator PSD nu a spus că își dorește să îl susțină sau nu a găsit un argument pozitiv pentru a-l susține pe domnul Isărescu. Nici nu ai un termen de comparație, dacă domnul Isărescu a fost guvernatorul BNR în ultimii 30 de ani nu avem cu ce compara, decât cu propria prestație. La ora actuală este în exercițiul unui mandat dat de parlamentarii PSD”, a declarat Șerban Nicolae, la finalul ședinței grupului PSD din Senat.

El a afirmat că Viorica Dăncilă era așteptată la ședința senatorilor PSD pentru a discuta despre Mugur Isărescu, însă aceasta nu s-a prezentat.

„Da, am invitat-o (pe Viorica Dăncilă-n.r). Nu știu ce s-a întâmplat, de regulă nu mergem pe ideea confirmării. Am avut o discuție cu domnia sa luni. I-am spus că am avut ședința de grup a senatorilor PSD și că s-au exprimat mai multe nemulțumiri legată de această vehiculată informație cum că PSD l-ar susține și vota pe Isărescu pentru un nou mandat de guvernator. Am stabilit împreună că va veni la ședința de grup miercuri, la ora 14:00”, a susținut Șerban Nicolae.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că nu crede a fost decis undeva ca PSD să îl susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat guvernator BNR.

Întrebat despre afimațiile președintelui ALDE privind acest subiect, social-democratul a afirmat: „Domnul Tăriceanu nu e membru PSD. De aici a apărut și confuzia că ALDE ar propune candidatura domnului Isărescu. În niciun caz nu o să îl susțin pe domnul Isărescu”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția PSD-ALDE îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administrație, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele