Primăria Capitalei taie 608 milioane lei. Educația și transporturile, cele mai afecate

191
2 minute de lectură

Municipalitatea este nevoită să taie 608 de milioane de lei din buget (aproximativ 10%), din cauza încasărilor mai mici din cotele din impozit pe primele cinci luni, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri. Principalele tăieri vor fi de la școli, străzi, spații verzi sau biserici, informează Mediafax.

„Având în vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor în primele 5 luni ale anului curent, când se constată o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului 2018 se constată necesitatea rectificării atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Municipiului București cât și reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arată în expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetară aprobat, miercuri, în ședința CGMB.

Suma propusă pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotărâre, de 608 milioane de lei, adică aproximativ 10% din bugetul total.

Principalele tăieri:

  • 35 de milioane de la învățământ
  • 11 milioane de la promovarea culturii tradiționale 
  • 33 de milioane de la întreținere parcuri și spații verzi
  • 53 de milioane de la Transporturi
  • 5 milioane de lei mai puțin la biserici
  • 10 milioane de lei mai puțin la Administrația Străzilor
  • Centrul de creație artă și tradiție, minus 11 milioane
  • 3 milioane mai puțin la Poliția Locală
  • Administrația Monumentelor, tăiere de 14 milioane de lei

Pe de altă parte, 51 de milioane de lei vor merge în plus la Administrația Spitalelor, potrivit proiectuluui de rectificare aprobat în ședința Consiliului General de miercuri.

„În ceea ce privește rectificarea, aceasta a ținut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanțelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, și să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătății crește cu 50 de milioane de lei, și sunt și alte creșteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituții”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea ședinței CGMB.

Citiți și: ”Am primit firman de la Înalta Poartă….”. Teatrul Evreiesc de Stat, notificat să taie bugetul

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele