Purtătorul de cuvânt al BNR respinge acuzațiile lui Isar despre tranzacțiile cu lingouri de aur

22
2 minute de lectură

Purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a respins acuzațiile fostului ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, potrivit cărora guvernatorului Mugur Isărescu îi este frică de un audit pentru că acesta a trimis aurul României la Londra, potrivit Mediafax.

„Resping cu foarte mare fermitate, din nou, a nu știu câta oară, declarațiile domnului Isar. Sunt complet fanteziste și doar dați-mi voie să susțin un mic argument aici: până în 2006 tranzacții cu aur s-au făcut, deci această verificare a unui cifre de indicativ care să se regăsească după 20 de ani este deja depășită de situație, pentru că până în 2006 s-au făcut tranzacții cu aceste lingouri”, a declarat Dan Suciu, miercuri, la Antena 3.

Dan Suciu a adăugat că BNR nu are nicio temere, iar punctul de vedere al Băncii Naționale nu a fost niciodată despre faptul că dorește sau nu repatrierea aurului, ci a fost exprimat în vederea modificării legii.

„Orice modificare a statutului Băncii, după opinia noastră trebuia să aibă un aviz de la Banca Centrală Europeană, această modificare sau altă modificare”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR.

El a mai declarat că BNR va respecta legea, fără niciun fel de comentariu.

„Legea se respectă nu se comentează. (…) Respectăm deciziile legii așa cum vor fi ele, dacă legea va ajunge în Monitorul Oficial și când va ajunge”, a conchis Suciu.

Reacția acestui vine după ce Lucian Isar a scris, miercuri, pe Facebook, că Legea repatrierii aurului nu a trecut pentru că Banca Națională va trebui să răspundă la „întrebările legitime legate de văduvirea României de dobânda la aur”.

Isar l-a mai acuzat pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu că este „înnebunit de eventualitatea unui audit fizic al lingourilor”.

Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. Prin urmare, legea este constituțională.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele