Alertă | Distrugător rusesc, aproape de coliziune cu un crucișător american, în Pacific

137
1 minut de lectură

Marina americană a anunțat vineri că un distrugător rusesc a fost aproape să se ciocnească cu una dintre navele sale de război în vestul a Pacificului, denumind incidentul “nesigur și neprofesionist”, în timp ce Rusia acuză faptul că nava aparținând marinei americane este de vină, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

“În timpul unei operațiuni în zona de vest a Pacificului, un distrugător rus Udaloy I DD 572 a făcut o manevră nesigură împotriva USC Chancellorsville”, a declarat comandantul Clayton Doss, purtătorul de cuvânt al Flotei a Șaptea a Marinei americane.

El a descris afirmația părții ruse potrivit căreia nava americană a acționat periculos drept “propagandă”. Distrugătorul rusesc a ajuns la o distanță de 50 până la 30 de metri de Chancellorsville, a spus el.

Flota rusă din Pacific a acuzat vineri faptul că un vas de război american a fost aproape să provoace un accident cu o navă militară rusă din Pacificul de Vest din cauza a ceea ce numește o manevră periculoasă, au informat agențiile de știri rusești.

Marina rusă a fost citată anunțând că USC Chancellorsville, un crucișător american cu rachete ghidate, a ajuns la doar 50 de metri de distrugătorul rusesc, amiralul Vinogradov, care a fost forțat să ia măsuri de urgență pentru a evita o ciocnire.

Citiți și: Dispută Rusia-SUA după o „interacțiune iresponsabilă” deasupra Mediteranei

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele