FOTO Alexandra, polițista care a salutat un medic în poziție de drepți, cu mâna la caschetă

7368
3 minute de lectură

Ministerul de Interne a difuzat fotografia polițistei care a oprit un medic la un control de rutină, iar când a aflat ce profesie are a avut o reacție care l-a uimit.

„Ea este Alexandra, polițista care a avut acea reacție admirabilă față de medicul pe care l-a oprit în trafic.
Întâmplarea s-a petrecut ieri dimineață, atunci când Alexandra a fost de serviciu în zona Unirii.
Era în jur de 7 când a oprit un autoturism pentru control. Prin geamul ușor întredeschis, de la o distanță sigură, Alexandra i s-a adresat celui de la volan:
– Bună dimineața! Vă rog să-mi prezentați adeverința sau declarația pe proprie răspundere și documentul de identitate! Vă rog, să le ridicați la nivelul geamului pentru a le putea vedea.
– Bună dimineața! Uitati cartea de identitate, iar aceasta este legitimația. Sunt medic, acum am ieșit din gardă și merg spre acasă.
În acel moment, Alexandra a făcut un pas în spate, cât să poată fi văzută mai bine, a luat poziția drepți și a dus mâna la caschetă.
– Am onoarea să vă salut, domnule doctor! Noi vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți. Vă asigurăm de toată prețuirea noastră! CU RESPECT!
– Vă salut și eu, a spus medicul, făcând același gest. Vă rog frumos să aveți grijă de dumneavoastră. O zi ușoară!

Alexandra este promoția 2019, iar duminică, pe 5 aprilie, împlinește 21 de ani.
Acum, însă, are un singur regret: medicul pe care l-a oprit nu a văzut că, pe sub masca de protecție, salutul ei a fost însoțit și de un zâmbet.
Domnule doctor, Alexandra vă salută, de data aceasta cu zâmbet!”. Acesta este mesajul postat pe pagina oficială a Ministerului de Interne.

Medicul a povestit că și el a simțit nevoia să o salute militărește și a spus că „respectul începe să reapară, cel puțin pentru aceste două categorii de oameni care sunt inventate pentru a ajuta”.

El a mai spus că astfel de reacții, de încurajare și de apreciere,  îi ajută, le ridică moralul.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele