Surse: Ordonanţa Militară 3, contestată in instanţă pentru că ar discrimina pensionarii

114
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Ordonanţa Militară 3 este contestată în instanţă de o femeie care acuză că articolele care vizează circulaţia persoanelor de peste 65 de ani sunt discriminatorii, susțin surse judiciare, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca o cerere a unei femei care cere suspendarea articolelor din Ordonanţa Militară nr. 3 ce reglementează circulaţia pensionarilor. Iniţial, dosarul a fost la Tribunalul Bucureşti, dar instanţa l-a declinat la Curtea de Apel.

Femeia își motivează acțiunea, subliniind că articolele ce arată când pot ieşi din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani trebuie suspendate, deoarece sunt discriminatorii pe motiv de vârstă, spun surse judiciare.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieşi din casă doar în intervalul 11.00 – 13.00 pentru motive întemeiate sau seara, în intervalul orar 20.00 – 21.00 pentru nevoile animalului de companie. În afara acestor ore, pensionarii pot ieşi din case doar pentru a merge la medic şi doar cu maşina personală, a familiei sau cu ambulanţa.

2 COMENTARII

  1. Din capul locului se constată că Ordonanța Militară nr.3 este discriminatorie și abuzivă privind ieșirea din casă a pensionarilor de peste 65 ani în această perioadă de criză sanitară. Cred că această prevedere a fost dictată de Klaus Iohannis, ca răzbunare că majoritatea pensionarilor susțin politica PSD cu privind respectarea drepturilor constituționale în mod egal pentru toți cetățenii României indiferent de vârstă. Se dovedește încă o dată lipsa de maturitate politică a președintelui României. Statistica demonstrează că toți oamenii cu vârste cuprinse între 1 – 99 de ani sunt expuși la fel pericolului contaminării cu covid-19.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele