ANPC confirmă că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul produselor din China

41
1 minut de lectură
Sursa foto: Pixabay

Potrivit experților în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China, este unul extrem de mic, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor într-un comunicat.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, președinte, și Mihaela Irina Ionescu, secretar general, au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus.

În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile.

Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatori că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele