Apple și Samsung, cercetate pentru că telefoanele lor ar depăși limita de radiații

645
2 minute de lectură

Comisia Federală de Comunicații va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple și Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiații decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicaţia Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămâna trecută, transmite Mediafax.

Cu ajutorul laboratorului de testare a radiațiilor RF Exposure Lab din California, Tribune a descoperit că iPhone 7 și iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiații dincolo de limitele FCC.

Cei de la Tribune au constatat că și Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 și Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii.

Nivelurile excesive de radiații au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanță de un corp uman – deci, atunci când utilizatorul ține telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic sau când telefonul este într-un buzunar.

Chicago Tribune avertizează că a efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci care sunt vândute în întrega lume.

Riscurile pentru sănătate asociate radiațiilor emise de telefoanele smart sunt încă incerte.

Unii spun că cei din generaţia tânără pot fi expuși la mai multe radiații emise de smartphone-uri decât generațiile mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente. Dar în acelaşi timp şi telefoanele obişnuite dinaintea smartphone-urilor emiteau radiaţii.

Apple a declarat pentru Chicago Tribune că testarea publicaţiei a fost inexactă comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele