Arafat: Şcolile cu un caz de coronavirus vor fi închise

141
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise.

Raed Arafat a declarat, la sediul Ministerului de Interne, că toate şcolile în care va fi confirmat un caz de coronavirus vor fi închise.

„S-a aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus”, a afirmat Raed Arafat, citat de Mediafax.

„Începând de azi se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activități care presupune participarea a unui număr mai maree de 1.000 de persoane. Pentru activitățile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcție de evoluțiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice cât și cele private desfășurate în interior și evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară”, a declarat Raed Arafat.

„Referitor la persoanele sub 1.000 deciziile se vor lua în funcție de evaluarea riscului. Se va lua în considerare densitatea mulțimii și spațiul în care se găsesc participanții. Va fi luată în vedere natura evenimentului și a contacților, e vorba de tipuri, dacă e vorba de copii, adulți, etc. De asemenea, dacă participanții sunt înregistrați sau nu. Vom lua în vedere posibile expuneri la coronavirus anterior acestui eveniment. Vom lua în considerare vârsta pacienților. Foarte important e și scopul sau tipul acestei activități existând diferențe între manifestările de tip religios, sportiv, politic. E luat de calcul modul călătoriei prin care vin participanții”, a explicat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Și stagiile studenţilor din spitale vor fi suspendate.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele