Aspirant la șefia PSD: Figurile uzate ale partidului să facă un pas în spate!

74
3 minute de lectură
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Surpriză la conferința de alegeri a PSD Olt, care a avut loc, joi, la Slatina. Fostul premier Sorin Grindeanu a stat în prezidiu lângă președintele interimar Marcel Ciolacu și secretarul general, Paul Stănescu. Acesta a anunțat că renunță la președinția organizației.

„Așa cum știți, nu mai candidez. A fost o onoare să fiu președintele vostru, timp de 10 ani. Am fost președintele Consiliului Județean timp de două mandate, le mulțumesc în primul rând cetățenilor din județ, o altă mare onoare a fost să primesc votul să merg în Parlamentul României. N-am cuvinte să mulțumesc pentru această mare onoare. Vă dau un sfat: ca să fii respectat, trebuie să respecți. Să respectăm cetățenii județului nostru”, a declarat Stănescu, care de-abia a reușit să-și ducă discursul până la capăt din cauza aplauzelor furtunoase. Omul lui de încredere, Marius Oprescu, fost președinte executiv a fost ales cu unanimitate de voturi.

Sorin Grindeanu, despre care există informații neconfirmate, că va candida și va fi viitorul președinte al PSD a făcut un rechizitoriu dur la adresa paridului și afirmațiile lui au lovit oarecum și în Paul Stănescu. „Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate. Voi, cei care ştiţi să aduceţi voturi pentru PSD trebuie să faceţi un pas în faţă fără niciun fel de frică.”, a spus fostul premier fiind răsplătit cu aplauze furtunoase.

Grindeanu a spus că își permite să spună liber ce dorește deoarece nu poate fi sancționat, însă mesajul discursului său este că se va implica active în PSD. „O să spun câteva lucruri care o să producă vociferări. Nu pot să mă excludă, că sunt deja exclus. Resursa umană în ultimii ani a fost proastă. Nu am fost partidul de profesionişti care atunci când vin la guvernare ştiu ce au de făcut. Dar acest lucru se poate redobândi. E bine să luăm anumite decizii în lunile următoare. Va trebui să le ia PSD dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant pe scena politică. Perspectiva PSD în acest moment nu este nici glorioasă, nici dezastruoasă”, a declarat Grindeanu.

El i-a sfătuit pe cei prezenți să facă o opoziție dură la PNL, dar să nu critice și ceea ce fac bun liberalii, așa cum au făcut ei.

În finalul discursului, fostul premier a promis că se va întoarce. „Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru ţară. Nu ţine isonul unor proiecte personale ale lui X sau Y, indiferent cum o cheamă pe acea persoană. Am fost om de stânga, voi fi om de stânga şi voi reveni în PSD”, a încheiat el.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele