Avocaţii Sorinei Pintea: Este victima unei înscenări şi a unor jocuri politice murdare

119
2 minute de lectură
Foto: AGERPRES

Avocaţii fostului ministru al Sănătății precizează că Sorina Pintea nu a fost surprinsă în flagrant, de aceea nu există un proces verbal în acest sens. Apărătorii susţin că fostul ministru este victima unei înscenări şi a unor jocuri politice.

Avocaţii Sorinei Pintea precizează, într-un comunicat, că fostul ministru al Sănătăţii nu se se face vinovat de infracţiunea de care este acuzat şi nu a pretins sume de bani, aşa cum susţin procurorii, spun apărătorii.

„Doamna Sorina Pintea este victima unei înscenări şi a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind şi gestul denunţătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, şi anume că, în realitate, banii nu erau solicitaţi pentru mama sa şi nici predaţi ulterior acesteia”, se arată în comuicatul avocaților Sorinei Pintea.

Potrivit acestuia, nici fiul Sorinei Pintea şi nici aceasta nu au formulat acuzaţii la adresa altor persoane deoarece nu ştiu nimic despre eventuale infracţiuni, însă este evident „că informaţiile denunţătorului C.M. sunt false şi nefondate”.

„Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să îşi apere întreaga carieră şi probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, mai spun apărătorii fostului ministru.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele