Canicula perturbează traficul aerian și feroviar în Marea Britanie

66
2 minute de lectură

Marea britanie se confruntă cu tulburări ale traficului aerian din cauza unei probleme apărute la radarul unui centru de control, pe fondul unui val de temperaturi-record, relatează CNN.

Principalul serviciu de navigație aeriană a anunțat că centrul de control din Swanwick, din sudul Angliei, se confruntă cu o problemă tehnică ce a determinat restricții de zbor.

„Facem tot ce putem pentru a remedia problema apărută cât mai repede posibil“, se arată într-un comunicat dat vineri publicității de către Serviciile Naționale de Trafic Aerian (NATS).

Heathrow și Gatwick, aeroporturile britanice cu cel mai mare trafic, au confirmat că operațiunile sunt limitate din cauza problemelor legate de controlul traficului.

„Curse aeriene continuă să aterizeze și să decoleze de pe Gatweick, însă NATS, care controlează spațiul aerian de deasupra Marii Britanii, are probleme cu unul dintre radarele sale și a stabilit limite în ceea ce privește numărul de zboruri ce pot folosi Gatwick și alte aeroporturi din Londra“, se arată într-un comunicat al aeroportului.

„Aeronavele aterizează și decolează în prezent de pe Heathrow. Susținem NATS în efortul de a remedia problema cât mai curând posibil. Ne cerem scuze pasagerilor pentru orice întârziere“, precizează și un comunicat al aeroportului Heathrow, unde s-a înregistrat temperatura-record de 37,9 de grade celsius.

Aeroporturile Stansted și Luton au anunțat că serviciile lor nu au fost afectate.

Transportul aerian nu a fost singurul afectat săptămâna aceasta, în Marea Britanie. Traficul feroviar s-a confruntat de asemenea cu întârzieri din cauza valului de căldură care a dus joi temperatura la un nivel-record.

Proprietarul majorității liniilor de cale ferată din Marea Britanie a avertizat că șinele ar putea fi afectate de căldura extremă, în condițiile în care temperatura acestora poate depăși 50 de grade celsius în Londra și în jurul orașului.

Căile ferate britanice pot suporta până la 27 de grade celsius.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele